keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Palashampoo kokeiluun!

Ostin Vihreän Kosmetiikan shampoopalan. Olin lukenut joitakin kokemuksia shampoopalasta ja niiden innostamana päätin kokeilla palaa hiuksiini. Valitsin shampoopalan, joka on tarkoitettu normaaleille, kuiville ja käsitellyille hiuksille, koska hiukseni ovat kuivat lukuunottamatta nopeasti rasvoittuvaa päänahkaa.

Haluaisin saada pääni rasvoittumista jotenkin kuriin, koska nykyään minun täytyy pestä hiukseni joka toinen päivä, ja silloinkin se toinen päivä alkaa olla jo aika rasvaista meininkiä. Samalla hiukseni ovat erityisesti latvoista melkein rutikuivat, vaikka kävisinkin niitä kampaajalla säännöllisesti tasoittamassa. Sikäli minusta tuntuu, että jotain voisi kokeilla.

Luin kokemuksia myös täysin shampoottomasta elämästä, esimerkiksi Elleissä on pitkä ketju aiheesta. Tuokin kuulostaa mielenkiintoiselta! Minulla on ollut jo pitkään hiuksiani pestessäni sellainen tunne, että shampoot ovat liian jytyä tavaraa ja kuivattavat liikaa, jolloin rasvoittuminen kiihtyy. En ole kuitenkaan lähtenyt ratkomaan tilannetta, koska päänahkani kunto näyttää varsin hyvältä (en silti tiedä, onko se oikeasti sitä).

Olen käyttänyt jo vuosia Ole hyvä -sarjan shampoita ja viime aikoina myös ekologisia hoitoaineita (mm. Sante ja Urtekram). Olen ollut niihin hyvin tyytyväinen, mutta rasvoittumisongelma hiertää edelleen. Ilman shampoota eläminen tuntuu suurelta askeleelta, joten ajattelin kokeilla ensin shampoopalaa.

Olen pessyt hiukseni palashampoolla vasta yhden kerran eli eilen. Palan hierominen päähän tuntui aluksi omituiselta, mutta shampoon tuntuma osoittautui ihan hyväksi: ainoastaan nitisevä puhtaus alkuun arvellutti minua, kun pelkäsin sen kuivattavan päätäni liikaa.

Shampoossa varoitetaan ensimmäisten käyttöjen jälkeisestä tahmeasta tuntumasta, jonka pitäisi hävitä useamman pesun jälkeen. Minulle tahmaisuutta ei ensimmäisen pesun jälkeen tullut, vaan kutsuisin tunnetta ennemminkin pehmeydeksi. Hiukseni tuntuvat siis varsin hyviltä, joten jatkan mielelläni kokeilua.

Tähän kokeiluun liittyen yritän jossain välissä alkaa venyttää pesuvälejä. Juuri nyt minusta tuntuu siltä, että tarvetta pesulle on taas huomenna, mutta katsotaan, miten saisin tuon pesuvälin pidennyksen tästä alkuun... ehkä ensin totuttelen shampoopalaan ja sitten hiljalleen pidennän väliä.

Palashampoo vaikuttaa siltä, että se kestää iäisyyden, mikä on tietysti hyvä asia. Muutenkin minua miellyttää sen ekologisuus: ainekset ovat luomua ja saippuan ympärillä on ainoastaan pieni paperinpalanen, joten jätettä ei juuri jää. Hienoa! :)

4 kommenttia:

 1. Heh, hyvin samanlaiset fiilikset palasta, kuin itsellänikin! Nitisevä on hyvä sana huuhtelun jälkeistä tunnelmaa kuvaamaan :)

  Eka pesuväli mulla oli n. 2vrk, kun se aiemmin oli 3-4 vrk (kampaamotuotteilla). Kolmannen ja neljännen pesun väli olikin jo 4+ vuorokautta, joten ehkä alussa hiuksille tulee jonkinlainen "shokki" :)

  Kerro ihmeessä, miten hiuksessi jatkossa reagoivat palashampooseen :)

  VastaaPoista
 2. Kokeilin taannoin palashampoota, mutta minulla se tahmaisuus ei tuntunut loppuvan ajankaan kanssa :/. Ehkä jonain päivänä testaan uudestaan eri merkillä. Toivottavasti tuote sopii sinulle paremmin :).

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen juttu, kiitos. Itse olen huomannut, että pesuväliä vaan pidentämällä rasvoittuminen vähenee itsestään. Ja talvella kun ei hikoile (jollei pipo hikoiluta) rasvoittuminen on vieläkin vähäisempää. Itse ostin juuri Ruohonjuuresta katajashampoota hilseilevään päänahkaan. Yhden kokeilun jälkeen hiukset tuntuvat myös hieman tahmaisilta, mutta ehkä sekin vähenee. Hilseeseen se kyllä taisi auttaa.

  VastaaPoista
 4. Daily Eko: kerron toki kokemuksistani lisääkin :) Minulla rasvoittuminen ekan pesun jälkeen oli normaalia. Nyt sitten yritän hiljalleen pidentää pesuväliä, tuskastuttavaa... Onneksi hiukseni ovat sen verran pitkän, että "rasviksen" saa kiinni ihan siistin näköisesti :)

  Hehkuvainen: oho, onpa ikävää, että sinulla ei toiminut. Mikähän siinä onkin, että joillakin tuo toimii ja toisilla ei? Sekin voi kyllä vaikuttaa, että mikä tuote on kyseessä. Ehkä jollain toisella palalla ongelmaa ei tule, ainakaan niin pahaa.

  Pellon pientareella: Katajashampoo - kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyvältä tuo, että tuote vaikuttaa hilseeseen. Olen kyllä kovasti pitänyt luonnonmukaisista tuotteista sen jälkeen, kun niitä aloin käyttää. Toivon tosiaan rasvoittumisen rauhoittuvan hiljalleen, kun pesuväliä pidentää. Nyt on tuntunut aika rasittavalta, kun pää on rasvainen... mutta kai se tästä, kärsivällisyyttä vain.

  ---
  Hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista