maanantai 4. tammikuuta 2010

Ekovalintoja ja hyvinvointitekoja

Olen jo pitkään pohtinut keinoja, joilla voisin saavuttaa lisää hyvinvointia. Jotain valintoja olen tehnytkin, ja niiden myötä olen oivaltanut, että hyvinvointi löytyy tekemällä valintoja itsensä hyväksi, joka päivä. Jokainen ajatus, teko ja valinta luovat sitä oman olemisen perustaa, jolla seisomme joka päivä. Ulkoisiin olosuhteisiin ei voi täysin vaikuttaa, joten muutosta kannattanee lähteä etsimään itsensä, oman hyvinvointinsa ja arvojensa toteuttamisen kautta. Ehkä jonain päivänä, kun on riittävän vahva ja omilla arvoillaan seisova oma itsensä, ikävät ulkoiset olosuhteetkin voivat murentua. Ehkä?

Alankin siis kirjata omia hyvinvointitekojani itseni hyväksi, siis tekoja, joiden olen huomannut tukevan omaa hyvinvointiani. Koen itselleni tärkeäksi saada ne kirjattua jollain tavalla muistiin, kun arkisessa, usein ankeassakin aherruksessa liian moni hyvä asia unohtuu. Jotenkin liu'un ihan liian helposti tiettyihin pahoinvointiani lisääviin rutiineihin, "kiireen" vuoksi. Kiire on toki todellinen, mutta ei sen vuoksi kannata tiettyjä itselleen tärkeitä asioita uhrata. (Kiireen itsensä voisi toki uhrata.)

Voisin kirjata myös omia ekovalintojani, koska kohti ekologisempaa elämää kulkeminen on itselleni palkitsevaa ja tärkeää. Se tukee täysin omia arvojani, ja kun yritän pyrkiä kohti omien arvojeni näköistä elämää, niin tämä olkoon kannustimena sille polulle.

Osittainhan nämä hyvinvointiteot ja ekovalinnat ovat samoja asioita: ekovalinnat tuovat hyvinvointia ja monet hyvinvointia lisäävät asiat ovat ekologisia, kuten hyötyliikunta.

Varsinaisesti en siis jaksa pohtia mitään erityisiä uuden vuoden lupauksia, mutta näiden kahden uuden tavoitteen myötä toivon löytäväni elämääni monia mielenkiintoisia asioita, joista omien arvojeni mukainen elämä koostuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti