torstai 7. tammikuuta 2010

Ekologisempaa karvanpoistoa

Olisi varsin luonnollista olla juuri niin karvainen kuin onkaan. Myönnän kuitenkin olevani niin turhamainen, että karsin karvojani ei-toivotuista paikoista, kuten sääristäni. Aikani katselin ja käyttelin kylppärissäni olevaa metallisessa purkissa olevaa geeliä, jota käytetään siis höyläämisen ohella. Ei näytä ekologiselta, ei, pitää siis löytää jokin muu aine helpottamaan höyläämistä.

Höyläämiseen olen päätynyt ihan silkasta mukavuus- ja laiskuussyistä: en kestä kipua, höylääminen on helppoa ja erilaisten aineiden kanssa lutraaminen ei kiinnosta. Lisäksi en pidä mitenkään kriittisenä sitä, että säärteni olisi oltava joka päivä siloiset. Siispä itselläni on terä, johon ostan vaihtoteriä.

Arvelen, että erilaisia öljyjä voisi käyttää karvanpoistoon, mutta en ole kokeillut niitä (vielä). Löysin nimittäin Vihreän Kosmetiikan oikein karvojenajoon tarkoitetun saippuapalan.

Olen käyttänyt palaa nyt muutaman kerran ja täytyy sanoa, että se tuntuu todella riittoisalta! Se ei tee ihoa yhtä liukkaaksi kuin aiemmin käyttämäni geeli, mutta ihan riittävän liukkaaksi ja miellyttäväksi ajoa varten. Saippuan levittäminen on helppoa, kevyt hierominen ajettavalle alueelle riittää. Karvojen ajon jälkeen iho jää pehmeäksi ja miellyttäväksi. Miellyttävä tuote.

Loistavaa tuotteessahan on lisäksi se, että se ei sisällä pientä paperinpalasta lukuunottamatta pakkausmateriaalia. Ekologista ja käytännössäkin toimivaa! Olen iloinen löydöstäni.

3 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki, kiitos. Itsekin ajan (harvoin) höylällä, en todellakaan kestä enkä halua mitään kivuliaita vahajuttuja, huh. Auttaako tuo saippua siis ajon jälkeiseen kirvelyyn ja arkuuteen?

  VastaaPoista
 2. Tuohan näyttää hienolta! Itse vahailen kainalot ja sääret, mutta toisinaan esim. kiireen takia höyläilen, joten on kiva muistaa että markettivaahdolle on hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
 3. Pellon pientareella: en osaa sanoa. Minulla ei ole ollut ajon jälkeen kirvelyä ja arkuutta viime aikoina. Iho kyllä tuntuu siltä, että siihen voisi sipaista kosteusvoidetta, mutta toisaalta ei ole tuntunut ollenkaan pahalta, vaikka en ole niin tehnytkään. Minulla oli joskus inhottavaa säärien kutinaa, jolloin luovuin kosteusvoiteista säärilleni. Joskus ne nimittäin pahensivat kutinaa, joskus helpottivat. En vieläkään ymmärrä, mikä sitä kutinaa aiheutti, mutta onneksi sitä ei ole nyt hiljattain ollut.


  Hehkuvainen: niin, olikos se vaahtoa eikä geeliä :) Tuo on ollut hyvä tuote, vaikka se ei niin liukkaaksi teekään kuin nuo markettivaahdot. Ihan riittävästi kuitenkin. Lisäksihän tuo on varsin edullinenkin, en tiedä, olisiko jopa edullisempi kuin nuo markettivaahdot!

  VastaaPoista