keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Oman hiusvärin hyväksyminen

Olin varannut kampaajalle ajan hiusten leikkaukseen ja värjäykseen. Valitsin ajan varsin pitkän ajan päähän, joten jäin pohtimaan värjäyskysymystä, jota olin miettinyt toki pitkään jo aiemminkin. En periaatteessa halua värjätä hiuksiani (koska se on kallista, epäekologista ja kenties "epäterveellistä"), mutta oman värini epätasaisuus on saanut minut ryhtymään siihen. Olenkin siis värjännyt hiukseni muutaman kuukauden välein oman värisekseni, jolloin tulos on tasainen ja kiiltävä. Kieltämättä tukkani on ollut siten kauniimpi.

Hiusvärit sisältävät melkoisesti voimakkaita kemikaaleja, joiden voisi kuvitella vaikuttavan hiusten ja päänahan kuntoon sekä mahdollisesti myös imeytyvän päänahan kautta. Mitään varmoja tietoja ja linkkejä minulla ei aiheeseen liittyen ole, mutta mm. Kemikaalikimaran Anja on kirjoittanut hiusväreistä ja kemiantekniikan ammattilaisena luopunut myös itse niiden käytöstä.

Teinkin siis päätöksen: en enää käytä (ainakaan toistaiseksi) hiusvärejä. Saa nähdä, miten päätökselleni käy hiusteni kasvaessa: nythän hiuksissani on vielä hiusväreistä saatua kiiltoa ja "parempaa väriä". Yksi vaihtoehto olisi toki kokeilla jotain ekologisempia hiusvärejä tai ekokampaajaa (jollaista ei tosin paikkakunnallani ole), mutta en ole vakuuttunut niistäkään. Ehkä kokeilen sitten, jos oma värini syystä tai toisesta osoittautuu erityisen huonoksi.

Totta puhuen oma värini on aika hyvä, mutta totta on myös se, että purkista saa paremman. Minun täytyy siis nyt opetella pitämään omasta väristäni. Eiköhän se onnistu. Toivottavasti hiusten kunnon paraneminen ja kenties uudenlaiset leikkaukset auttavat tässä.

4 kommenttia:

 1. Ei ollenkaan huono päätös :).

  Jos haluat hoitaa hiuksiasi, mutta et värjätä niitä, neutraali henna auttaa. Se ei värjää, mutta suojaa ja antaa kiiltoa.

  Oletko tutustunut TT-hiusterapeuttisalonkiin? Panostavat erityisesti luonnollisuuteen, ja käytössä olevia tuotesarjoja ei ole testattu eläimillä. Heillä on myös käytössä Rene Furterer-tuotesarja, josta pidin kovasti kun pääsin taannoin kokeilemaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivoista vinkeistäsi! :) Olen tuota hennaa miettinyt, mutta en vielä oikein tiedä, mikä olisi hyvä ratkaisu. Tuo väritön voisi toki olla hyvä hiuksille.

  Ajattelin nyt siis ensin kokeilla värjäämättömyyttä, mutta pitää myöhemmin sitten katsoa, miltä se tuntuu (ja näyttää). Toisaalta haluaisin itse kokeilla värjätä jollain turvallisella värillä, mutta en uskalla: jos lopputulos onkin ihan kaamea?!

  En ole tutustunut tuohon TT-hiusterapeuttisalonkiin. Kuulostaa kiinnostavalta paikalta :)

  VastaaPoista
 3. Jos värjäyspuuhat jossain vaiheessa innostavat, suosittelen seuraavaa:

  1) keräile hiusharjaan jääneitä hiuksia kunnon mytyksi
  2) osta kasviväriä, jonka arvelet olevan sopivan väristä
  3) värjää irtohiusmyttysi

  Eihän pienestä mytystä kovin perusteellista kuvaa saa siitä miltä koko pää näyttäisi sen värisenä, mutta antaa se aika kivasti suuntaa kuitenkin. Ei tule tosiaan kovin pahana yllätyksenä se väri sitten. :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista! Tuotahan voisi kokeilla, jos alan kaivata enemmän väriä päähäni. Oikeasti tuo on hyvä idea (enkä tosiaan kaipaa ikäviä yllätyksiä :). Samalla varmaan kannattaa kokeilla (kun kerran värin kanssa sotkee), että mitä iho tykkää aineesta. Yleensähän sopivuus jää testaamatta... Joskus hiusvärit ovat hieman poltelleet päässäni, mikä ei minusta ole oikein hyvä merkki...

  VastaaPoista